top

 

Stansning

Hos MOHO Works hjælper vi dig med emner der skal bearbejdes med stansning. Hvis du har brug for skæring i metal, men ikke ønsker laserskæring, er stansning et godt alternativ til laserskæring.


Stansning anvendes især til mellem tyndplademetaller eller store tyndplademetaller, og der opnås en høj præcision ved denne proces.

Stansning af metal er specielt egnet til komplicerede emner, der har mange huller og avancerede hulmønstre. Stansning af metal er også egnet hvis der skal laves formninger som prægninger eller til ophæng (hængsler). Valget af en metode som denne kan dog afhænge af materialetykkelsen og materialetypen.

Ønsker du en bestemt facon på dine emner, kan en automatisk stansningsproces gøre dette, og ofte med lavere produktionsomkostninger. Hos MOHO Works fremstiller vi simple, såvel som komplicerede emner. Stanseoperationen benytter ligeledes de tekniske programmer til at stanse emnerne. Vores Trumpf stans kan håndtere plader op til 2500x1250mm og stanse i godstykkelser op til 8mm. Vi har mere end 500 værktøjer til vores stans, hvilket gør at vi kan klare næsten enhver opgave.

Afgratning

Vores kunder stiller høje krav til kvalitet og finish, blandt andet i fødevareindustrien, hvor rustfrit stål skal leveres gratfrit. Fra laser- og stanseprocessen kommer der ofte en uønsket grat eller opsprøjt, som skal fjernes for, at råemnet er klar til videre forarbejdning. Der må ikke være skarpe kanter eller grater på synlige emner indenfor fødevareindustrien, hvilket er kendetegnet for hele procesindustrien. Det kan have store konsekvenser for en produktion, hvis en produktion bliver stoppet pga. hygiejnemæssige årsager, i form af eventuel tilskadekomst ved de skarpe grat.

Hos MOHO Works har vi to separate slibecentre til adskillelse af sortjern fra rustfrit stål og aluminium.